whatsapp iletişim

Şarkı Söylemeyi Öğrenme-Yeni Başlayanlara Özel İpuçları

Griffin Sanat kurslarına gittikten sonra bir enstrüman çalmayı öğrenmeye başlamış olabilirsiniz. Ancak müzik icra etmek enstrüman çalmakla sınırlı bir iş değildir. Genellikle tek başına çalışmayı seven kişiler aynı zamanda şarkı söylemeyi öğrenmek istemektedirler. Şarkı söylemeye başlamak istiyorsanız Griffin Sanat eğitmenleri tarafından sunulan bu önerileri göz önünde bulundurmalısınız.

Şarkı Söylemek için İpucu

Bazı insanlar şarkı söylemeyi başaramayacaklarını düşünürler. Bazı durumlarda kesinlikle haklıdırlar. İnsanların tecrübeli olmamaları aynı zamanda olumsuz bir bakış açısına sahip olmalarına neden olmaktadır. Genellikle denemeye korkmaktadırlar, şarkı söylemekten utanmaktadırlar, seslerini nasıl geliştireceklerini bilmemektedirler veya asla şarkı söylemeyi denememişlerdir.

Durumunuz ne olursa olsun şarkı söylemeyi deneyebilirsiniz. İlk aşamada ne kadar kötü olursanız olun şarkı söylemeyi öğrenebilirsiniz. Bu konuda uçsuz bucaksız bir gelişim fırsatına sahip olduğunuzu unutmamalısınız. Sadece ne yapmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekmektedir.

Ses Tellerinin Durumu

Griffin Sanat eğitmenleri, bir şarkı söylemek isteyen bir kişinin bilmesi gereken ilk şeylerden birinin ses tellerine değer vermesidir. Bunu sporcuların kaslarına verdiği değer olarak düşünebilirsiniz. Şarkı söylemek istiyorsanız mutlaka ses tellerinizi zinde tutmalısınız.

Yoga yapmayı tercih etmek şarkı söylemek isteyenler için en ideal ısınma hareketlerinden birisidir. Şarkı söylemeden önce çenenize odaklanmanız gerekmektedir. Çenenizin her iki tarafına masaj yapma yoluna giderek onu rahatlatmaya çalışmalısınız.

Kollarınızı başınızın üstüne koyarak baş sesle başlamalı daha sonra sesi hafif bir şekilde kısmaya başlayarak en alt seviyeye kadar inmeye çalışmalısınız. Bu sesinizi kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Buna ek olarak şarkı söyleme teknikleri içerisinde yer alan fiziksellik durumlarına önem vermeniz gerekmektedir.

Kulak Eğitimi

Temel ölçekleri söylemek, ölçekleri bulmak ve dilediğiniz enstrümanı çalarken bir şeyler söylemek notaları doğru ve sezgisel olarak duymak için ideal yollardan birisi değildir. Ses türünüz ne olursa olsun, sesi ayarlamakta yardımcı olan başka uygulama yöntemlerini araştırmaya çalışmalısınız. Farklı ölçek türlerine göz atmalı ve basit parçalarla sesinizi ayarlamaya çalışmalısınız. Kulak eğitimi olmadan şarkı söylemek neredeyse imkansızı başarmaya çalışmak demektir.

Pratik Yapmak

Griffin Sanat bünyesinde yer alan tüm müzik kurslarında üzerinde durulan en önemli konu pratik yapmaktır. Enstrümanlarda pratik yapmak enstrümana alışma sürecinizi hızlandırır. Şarkı söylemeye alışmak istiyorsanız ses telleri ile beyniniz arasındaki uyumu güçlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için bol bol pratik yapmanız gerekmektedir.

Her gün mutlaka pratik yapmaya çalışmalısınız. Enstrüman çalmaya ve şarkı söylemeye başlamadan önce onu zahmetsiz hale getirmek için eğitmenler tarafından size sunulan teknikleri tekrarlamayı tercih etmelisiniz. Size bir şeyler öğretecek olan eğitmen kendi alanında ustalaşmış durumdadır. Eğitmen temel becerilerinizi geliştirmek için size özel ve faydalı bilgiler sunacaktır.

Müziğin söz konusu olduğu akış durumuna girebilmeniz için tekrar tekrar uygulama yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Sesinizi kaydetme yoluna giderseniz daha sonradan sesiniz neye benzediğini daha yakından görme fırsatını elde edersiniz. Diyafram, ses telleri, çene ve ciğerleri kuvvetlendirme gibi günlük alıştırmaları sürekli olarak yapmanız gerekmektedir. Son olarak, kendinizi zorlamadan alıştırma yapmalı ve mükemmellik yerine sürekliliğe önem vermelisiniz.

Kendini Geliştirme

Şarkı söylerken kendinizi zorlamanız durumunda hiçbir şekilde kendinizi geliştiremezsiniz. En zorlayıcı şarkı türlerinde dahi kendinizi rahat hissederek şarkı söyleme yoluna gitmeniz gerekmektedir. Bunun için size eğitim veren eğitmenden rahatlama konusunda pratik bilgiler edinmelisiniz.

Size sunulacak en önemli yöntem dili rahatlatmak olacaktır. Dilinizi alt dişlerinizin arkasına yaslamalısınız. Şarkı söylerken orada bırakmalı ve sadece bazı ünsüz harfler için dilinizi kullanmalısınız. Dilinizi rahatlatarak şarkı söylerken, doğal bir biçimde şarkı söylemeye başladığınızı görürsünüz.

Benzer durum dudaklar için geçerlidir. Şarkı söylerken aynada kendinizi izlemeye çalışmalısınız. Belirli notalara ulaşmak için yüz hareketlerinde abartmalar olduğunu fark edebilirsiniz. Genellikle boğazınızın arkasında gerginlik yarattığınızı görürsünüz. Bunu aşabilmek için ellerinizi yüzünüzün her iki tarafına yerleştirmeli ve yüz hareketlerini rahatlatmaya çalışmalısınız.

Şarkı söylerken, ellerinizi vücudunuzun yan tarafına koyarak göğüs kafesinizin yanlardan dışarıya doğru genişlediğini hissetmeye çalışmalısınız. Bu durum, karnınızın gevşemesine ve sırtınızın açık pozisyonda kalmasına neden olacaktır. Böylece şarkı söylemek için daha uygun pozisyonlara ve tekniklere sahip olarak kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.

Yetenek seviyeniz ne olursa olsun şarkı söylemeyi öğrenebilirsiniz. Müzik kurslarımızı tercih etmek isterseniz hemen bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirsiniz. 0530 290 14 71 numaralı telefondan veya info@griffinsanat.com e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

İletişime Geç!

Sanat merkezimiz haftanın 7 günü 09:00-23:00 saatleri arasında aktif olarak faaliyet göstermektedir.

Online Keman Kursu Sitemap